Fit Out & Refurbishment.png

Project

Roehampton

The brief

Extensive refurbishment of office, accommodation & gymnasia

Year of completion:

2020

Project value:

Project duration:

£1.6m

12 weeks

The UK's National Tennis Centre (NTC) at Roehampton in south-west London is the high-performance training facility of the Lawn Tennis Association (LTA).

 

The campus is set in metropolitan open land, and the design responds to its setting, preserving existing woodland and using the fall across the site to hide some of the bulk of the building (designed by Hopkins Architects).

 

The centre offers 34,500 square feet of office accommodation, specialised gymnasia, a sports injury clinic and 20 tennis courts (indoor and outdoor).

Phase 1 included extensive refurbishment of the existing facilities and the installation of a high performance fitness studio.

Phase 2 included improvements to external areas including hardscaping and landscaping.

lta_int1_edited.jpg

Each floor is set around an expansive open plan working space, allowing colleagues to freely move about and collaborate. Glass partitions are used on most of the meeting room walls to keep a line of sight. This also lets natural light flow through the floor-to-ceiling glazing, into the centre of the floor.

Scope of works

The office space sits within a dedicated building formed with a distinctive curved roof and full height glazed perimeter. The interior features an expansive open plan layout, wrapped around a central sunken presentation space over two levels. 

The interior refurbishment included upgrades across the office environment, including fixtures, fittings, finishes and IT; upgrades to staff and member facilities, and accommodation block; and creating a new high performance sports studio.

The exterior improvements included pathways, landscaping and remediations to outdoor tennis courts and services.

LR 070320-DDIP-LTA-7.jpg
LR 070320-DDIP-LTA-11.jpg
LR 070320-DDIP-LTA-4.jpg
LR 070320-DDIP-LTA-6.jpg

Dynamic & open plan

The two-storey office is set around an expansive open plan working space, allowing colleagues to freely move about and collaborate. 

Glass partitions are used on most of the meeting room walls to let natural light flow through the floor-to-ceiling windows, into the centre of the space. 

Utilising pops of bright colours on surfaces throughout delivers a distinctively vibrant streak through the colours, textures and chosen fabrics.

LR 070320-DDIP-LTA-1.jpg
LR 070320-DDIP-LTA-18.jpg
LR 070320-DDIP-LTA-15.jpg
LR 070320-DDIP-LTA-3.jpg

The result is a workspace and sports facilities that reflect the simplicity and functionality that are core to the National Tennis Centre's operation, while providing a fresh, clean and bright environment for employees and visitors.

lta_ext2.jpg
LR 070320-DDIP-LTA-16.jpg
LR 070320-DDIP-LTA-12.jpg

"The project to upgrade & refresh the NTC... has enabled our elite players to once again benefit from a world class training environment. Due to the constraints of the existing building, the project was not without its challenges, however [DDI] was a pleasure to work with and always demonstrated a 'can do approach' to the refurbishment work."

Mark Fisher, Head of Facilities Development, LTA

Get in touch

A question, a project?

We'd love to hear from you

ddi-wordmark_edited.png

Address

23 Haviland Road
Ferndown Industrial Estate
Wimborne
Dorset, BH21 7SA

Phone

Email

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

© 2020 ddi Projects Ltd

ddi Projects Limited is a company registered in England and Wales with company number 8116174

Website designed & built by